Rekabet Kurulu App Store İçin Soruşturma Başlattı!

Rekabet Kurulu App Store Dava

 Rekabet kurulu, Apple'ın uygulama mağazası App Store için soruşturma başlattı. Soruşturmanın nedeni ise Fortnite ve Apple savaşı ile aynı. Peki Rekabet Kurulu App Store için neden soruşturma başlattı?

Rekabet Kurulu'ndan App Store'a Soruşturma

Rekabet Kurulu, Apple'ın uygulama mağazası olan App Store için soruşturma başlattı. Bu soruşturmanın konusu ise birçoğunuza yabancı gelmeyecektir. Soruşturmanın nedeni App Store'un üçüncü parti ödeme yöntemlerine izin vermemesi. Apple, bu politikalar ile birlikte gerek App Store kullanıcılarını, gerekse de uygulama ve oyun geliştiricilerini zor durumda bırakıyor. İşte Rekabet Kurulu da bu nedenden dolayı App Store'a soruşturma başlatmış durumda.
Rekabet Kurulu Apple'a Dava Açtı

Rekabet Kurulu'ndan Açıklama

Rekabet Kurulu konu ile ilgili açıklama yapmayı da ihmal etmedi. Rekabet Kurulu yaptığı açıklamada geliştiricilerin, uygulama içinde kullanıcılarını üçüncü parti ödeme yöntemleri konusunda bilgilendirmesinin engellendiğine işaret edilerek bu nedenle de kullanıcıların farklı ödeme yöntemlerine ve farklı ödeme kanallarına yönelmesinin zorlaştığı belirtildi.

Bunun yanı sıra uygulama geliştiricilerin uygulamalarının içerisine üçüncü parti ödeme linklerini de yerleştirmelerinin engellendiği ve geliştiricilere zorluk çıkartıldığı belirtildi.

Bu yazımızda sizlere Rekabet Kurulu App Store hakkında açtığı davadan bahsettik. Konu ile ilgili düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

0 Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum Gönder (0)

Daha yeni Daha eski